Przepis zrodził się podczas samego robienia ;) trochę tego trochę tamtego i ciasto gotowe, zniknęły w kilka chwil ;) wyszło 9, a mi udało się zjeść 2 ! ;)
Składniki:
- 2 średnie jabłka (około250g)
- 1 duże lub 2 małe jajka
- 0,5 szklanki mąki żytniej typ 2000
- niecałe 0,5 szklanki mleka 0,5%
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5-1 łyżeczki cynamonu
- miód do polania
Sposób przygotowania:
- Jabłka myjemy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach
- do jabłek dodajemy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy
- rozgrzewamy dużą teflonowa patelnie, na której smażymy placuszki
- przykrywamy pokrywką, żeby lepiej nam się przewracało racuszki na drugą stronę
- gotowe placki polewamy miodem
SMACZNEGO ! ! ! :)
Przed chwilą zrobiłam racuchy z tego przepisu i właśnie się nimi zajadam - PYCHOTA! Cieszę się, że trafiłam na Twojego bloga, masz tu mnóstwo ciekawych przepisów! Dodatkowym plusem jest podawanie informacji o wartości odżywczej - to znacznie ułatwia sprawę, a niewielu blogerów o tym pamięta. Już nie mogę się doczekać wypróbowania kolejnych przepisów :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Przepyszne
OdpowiedzUsuńNie mogę się doczekać, aż kolejna porcja zejdzie z patelni.
Serdecznie polecam :D