niedziela, 28 lutego 2016

Orkiszowy omlet

Składniki (całość około 400 kcal):
  • 20g mąki orkiszowej
  • 100g twarogu sernikowego President (5% tłuszczu)
  • 2 jajka
  • 10g owoców goji food4life
  • 10g otrębów owsianych  firmy Kupiec
  • 10g wiórek kokosa
  • łyżeczka erytrolu (lub innego słodzidła)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
  1. Jajka miksujemy w blenderze z erytrolem na najwyższych obrotach przez około minutę
  2. dodajemy pozostałe składniki, blendujemy
  3. odstawiamy masę na 5-10 minut
  4. smażymy omlet na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym na małym ogniu pod przykryciem

SMACZNEGO! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.