Mój obiad ;) udało mi się dokopać w zamrażarce do mrożonych truskawek ;)
Składniki:
- około 300-400g mrożonych truskawek
- 50g makaronu żytniego razowego
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kisielu truskawkowego bez cukru
- STEWIA lub fruktoza do smaku
Sposób przygotowania:
- Truskawki rozmrażamy i miksujemy
- makaron gotujemy w 2 szklankach wody, co jest istotne po ugotowaniu nie odlewamy wody od makaronu
- do ugotowanego makaronu i wody (po makaronie;)) dodajemy mus truskawkowy
- w 1/4 szklanki wody rozpuszczamy skrobie/kisiel i wlewamy do naszej zupy
- ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia, żeby zgęstniało
- dosładzamy STEWIĄ lub fruktozą
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.