Ryż z jabłkami i cynamonem to jedno z moich ulubionych dań, jednak tym razem postanowiłam je zrobić w dość oryginalny sposób ;)
Składniki:
- jabłko
- około 50g ryżu brązowego
- cynamon
- 3 tabletki STEWII (lub fruktoza/ miód)
Sposób przygotowania:
- Jabłko myjemy;)
- odkrawamy górę jabłka (to będzie nasza przykrywka) , a następnie przy pomocy noża i łyżeczki drążymy jabłko wyciągając miąższ, który później wykorzystamy do farszu
- pozostawiamy około pół centymetra miąższu od skórki
4. ryż gotujemy (5 minut mniej niż wskazuje instrukcja na opakowaniu;))
5. do gotowego ryżu dodajemy miąższ z jabłka, cynamon i STEWIE
6. pakujemy ryż do jabłka i zakrywamy "pokrywką"
7. zawijamy jabłko w folie spożywczą
8. wkładamy jabłko do piekarnika na około 20 minut i 200 stopni
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.