No i mamy 2015 rok! co za fucking shit! ;p
starsza o rok!
Tak czy inaczej życzę WAM POMYŚLNOŚCI, SZCZĘŚCIA I SAMYCH SUKCESÓW!
ŻEBY TEN NOWY ROK BYŁ TYLKO LEPSZY OD MINIONEGO! :) :*
Ciasto pyszne czekoladowe i zdrowe! mniaaaaam!
Składniki (forma 15x10cm)/całość około 660kcal/:
- 2 jajka
- 100g daktyle BIO Fresano
- 240g fasoli czerwonej konserwowej
- 10g kakao mocno odtłuszczone BIO Fresano
- płaska łyżeczka sody
- opcjonalnie wiórki kokosa do posypania wierzchu
Sposób przygotowania:
- Fasole dokładnie przepłukujemy wodą
- do blendera wrzucamy fasolę, daktyle, żółtka z jajek, kakao, sodę, miksujemy na jednolitą masę
- białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do fasolowej masy
- miksujemy wszystko na najniższych obrotach
- przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia
- pieczemy w temp 180 stopni przez około 30-45 minut (do suchego patyczka)
SMACZNEGO ! ! ! :)
Dziękuję :) Tobie i czytelnikom bloga również życzę samej pomyślności w Nowym Roku :)
OdpowiedzUsuńMargo
Ach te pyszne fasolowe ciasta! Ja również życzę Ci wszystkiego najpyszniejszego w Nowym Roku!! :)
OdpowiedzUsuńmniam, super przepis! dziękuję!!!
OdpowiedzUsuńWitam :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię piec i dlatego zawsze nie wychodziły mi diety ;) Nowy Rok, postanowienia, więc i ja postanowiłam, że zabiore sie za dietetyczne pieczenie- myślę, że będę Cię często odwiedzać :)
Mam pytanie- czy w smaku nie czuć fasoli? Nie lubie fasoli, ale lubie czekoladowe ciasta i nie wiem czy brać się za pieczenie... :)
Pozdrawiam
Klaudia
jeśli dokładnie wypłuczesz fasolę i porządnie ją zblendujesz, tak że nie będzie żadnych kawałków tylko miazga to nie poczujesz fasoli,
Usuńtestowałam na dość wybrednej mamie ;)
Ciacho wygląda znakomicie :)
OdpowiedzUsuńSzczęśliwego Nowego Roku :)