Kolejne plony z ogródka mojej babci ;)
Składniki:
- około 500g fasolki szparagowej
- 1 słoik koncentratu pomidorowego
- ser żółty chudy do posypania góry
- 0,5-1 łyżeczka tymianku
- 0,5-1 łyżeczka oregano
- sól, pieprz oraz ostra papryka wg. smaku
Sposób przygotowania:
- Fasole "obieramy", myjemy i gotujemy w osolonej wodzie
- ugotowaną fasole kroimy na mniejsze kawałki
- wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnie
- dodajemy koncentrat i przyprawy
- smażymy mieszając przez około 10-15 minut
- przekładamy fasolę do małego żaroodpornego naczynia
- na górę trzemy żółty ser
- wstawiamy do piekarnika na około 20 minut, 180 stopni
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.