niedziela, 19 sierpnia 2012

Zdrowa zapiekanka z jabłkami i brązowym ryżem

Kolejny przepis z serii smaki dzieciństwa ;) 


Składniki:
  • 2 jabłka
  • cynamon do smaku
  • fruktoza do smaku
  • 50g ryżu brązowego (pół woreczka)
  • 1 jajko
Sposób przygotowania:
  1. Ryż gotujemy
  2. jabłka obieramy i trzemy na tarce na najgrubszych oczkach
  3. do żaroodpornego naczynia wykładamy ryż, który posypujemy lekko fruktozą, następnie jabłka posypane cynamonem i znów ryż z fruktozą
  4. jajko ubijamy trzepaczka z odrobiną fruktozy i polewamy nim górę zapiekanki
  5. wstawiamy do piekarnika na około 20 minut (aż góra się zarumieni) w temp. 170 stopni
  6. ja polałam dodatkowo gotową zapiekankę miodem ;)



SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.