Smak dzieciństwa ;) można je nafaszerować ulubionymi suszonymi owocami lub dodatkowo tak jak ja brązowym ryżem, dzięki słodyczy jabłka i suszonych owoców nie musimy używać już innych produktów słodzących ;)
Składniki:
- jabłko (ja hurtowo robię od razu kilka;))
- kilka sztuk rodzynek lub suszonych śliwek
- około 2 łyżek ryżu brązowego
- cynamon
Sposób przygotowania:
- Jabłko myjemy i wydrążamy gniazdko przy pomocy odpowiedniego narzędzia
2. spód jabłka zatykamy rodzynkami/śliwkami
3. następnie wkładamy ugotowany ryż wymieszany z cynamonem
4. górę jabłka ponownie zatykamy rodzynkami
5. jabłko zawijamy w folię aluminiową
6. pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.