Znów troszkę poeksperymentowałam, nie wiedziałam co z tego wyjdzie i proszę mamy zdrowe ciasteczka bogate w błonnik ;) możne je zrobić także w silikonowych foremkach do muffinek (jak na ostatnim zdjęciu)
Składniki:
- 100g ryżu brązowego
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki żytniej
- 2 jabłka
- garść rodzynek
- garść orzechów włoskich
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cynamon i miód do smaku
Sposób przygotowania:
- Ryż gotujemy, a następnie studzimy
- do ryżu dodajemy 2 starte jabłka, orzechy (pokrojone) i rodzynki
- doprawiamy miodem i cynamonem wg. uznania ;)
- dodajemy roztrzepane jajko, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy
- wykładamy ciasto na blachę pokrytą papierem do pieczenia formując ciasteczka
- pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni
jako muffinka |
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.