Chyba brakuje mi żelaza, bo miałam straszną ochotę na szpinak (tak twierdzi moja mama;)), wystarczyło dołożyć do niego makaron i chudy ser żółty i pożywna kolacja gotowa ;)
Składniki:
- 70g makaronu razowego/ żytniego
- 10 kostek szpinaku w brykiecie
- ser żółty chudy (ile kto lubi)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego 0%
- sól, pieprz do smaku
- ewentualnie czosnek jeśli ktoś lubi (ja nie przepadam)
Sposób przygotowania:
- Makaron gotujemy,
- szpinak wrzucamy na teflonową patelnie i smażymy, aż się rozmrozi
- dodajemy start ser, jogurt, przyprawiamy solą i pieprzem
- wrzucamy do szpinaku ugotowany makaron i jeszcze chwilę smażymy mieszając, żeby masa szpinakowo-serowa obkleiła makaron
- podajemy ze starty serem na wierzchu
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.