Bardzo lubię ryby, a jak to mówią ryby wpływają na wszystko ;)
Składniki:
- 3 filety ulubionej ryby
- 3 papryki (ja dałam 2 czerwone i 1 zieloną)
- 2 (po 200g) słoiczki koncentratu pomidorowego (najlepiej z NETTO, on ma najlepszy smak dzięki czemu nie trzeba później dużo przyprawiać)
- 1cebula
- sól, pieprz, ostra papryka
Sposób przygotowania:
- Rybę rozmrażamy (jeżeli kupiliśmy mrożone filety) i wrzucamy do miski, do której wlewamy 1 koncentrat,
- dodajemy do tego sól, pieprz, paprykę ostrą i wstawiamy na około godzinę do lodówki
- w tym czasie myjemy i kroimy paprykę i cebulę w kostkę
- do pokrojonych warzyw dodajemy drugi koncentrat oraz sól, pieprz i paprykę ostrą
- rybę wykładamy do żaroodpornego naczynia
- na wierch ryby wykładamy mieszankę papryki, cebuli i koncentratu
- pieczemy pod przykryciem przez około 50minut w temperaturze 190 stopni
- najlepiej smakuję po kilku godzinach, jak sos przesiąknie w rybę ;)
SMACZNEGO ! ! ! :)
Jakie mają być te słoiczki ? Takie tyci tyci czy większe ? :)
OdpowiedzUsuń200g
Usuńhttp://my-reality-dietetycznie.blogspot.com/2012/09/produkty-z-ktorych-najczesciej.html
w tym poście znajdziesz zdjęcie koncentratu który używam, jest świetny, jego smak sam w sobie jest już pyszny dlatego nie trzeba za dużo przyprawiać
pozdrawiam ;)