niedziela, 18 stycznia 2015

Batoniki musli

No i wlatuje obiecany przepis ;)

Składniki (na około 9 batoników)/całość około 800kcal/sztuka=89kcal/:
Sposób przygotowania:
  1. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki
  2. przekładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
  3. rozsmarowujemy równomiernie ciasto do grubości około 0,5 cm (ja użyłam takiej szpatułki do kremu)
  4. pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut /jednak pilnujcie żeby się nie spaliło/
  5. wyciągamy blok musli, odklejamy od papieru do pieczenia, przekładamy na deskę i (świeżo naostrzonym nożem/musi być bardzo ostry) kroimy go na batoniki
SMACZNEGO ! ! ! :)

6 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie batoniki - pełne zdrowych składników i pyszne zarazem :) Bardzo lubię wszelkie takie wypieki, z dodatkiem mąki migdałowej.

    OdpowiedzUsuń
  2. takie batoniki są bardzo pożywne wystarczy jeden, czy dwa i już nie czuć głodu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podziwiam, że chce Ci się robić takie batoniki.

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealny przepis na smaczną i zdrową przekąskę. Składników sporo, ale pracy w sumie nie dużo, więc warto spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  5. czy pozostają one wilgotne po ostudzeniu, czy są bardziej kruche?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zazaz po upieczeniu był chrupiące a na następny dzień trochę zmiękły

      Usuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.