wiem wiem, zaniedbuje was, ale takie życie! nie jak w Madrycie ;/
- 100g dojrzałego awokado
- 100g daktyle BIO Fresano
- 0,5g kakao mocno odtłuszczone BIO Fresano
- 30g migdałów BIO Fresano
- 20g amarantusa ekspandowanego NATURALNA SPIŻARNIA + około 10g do obtoczenia kulek
Sposób przygotowania:
- Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15 minut
- awokado obieramy blendujemy z kakao na miazgę
- dodajemy odcedzone daktyle, migdały, blendujemy (nie musi być gładka masa)
- dodajemy amarantus, mieszamy
- lepimy w rękach kulki, które następnie obtaczamy w amarantusie
- wstawiamy do lodówki
SMACZNEGO ! ! ! :)
super! :)
OdpowiedzUsuńtakie kuleczki to idealny pomysł na małe i zdrowe słodkości!
OdpowiedzUsuńsuper, przepis brzmi bardzo smakowicie i zdrowo, chętnie bym spróbowała, ale strasznie są kaloryczne, przy niskokalorycznej diecie - odpadają:/ Lepiej zjeść batonik musli na przekąskę za 3 zeta, ok 100 kcal, a może pokusisz się o własnej roboty takie batoniki? To mogłoby być kuszące:)
OdpowiedzUsuńStrasznie drogie takie przekąski i w ogóle ta dieta twoja. Poza tym wcale te twoje produkty bie są zdrowe. Brak praktycznie warzyw i paskudna estetyka. Poprzednia zapiekank jest przypalonaa produkty jakie uzywasz strasznie mocno przetworzone. I zaloze sie ze nie opublikujesz tego komentarza bo boisz sie krytyki. Zresztą widać że ten blog wcale nie jest zdrowy.
OdpowiedzUsuńZrobiłam są pyszne i mimo że kaloryczne to super zdrowe. Dzięki!
OdpowiedzUsuń