niedziela, 25 stycznia 2015

Makaron z łososiem i szpinakiem

Nie miałam weekendu, za to miałam zajęcia na UAMie ;)
świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie

Składniki (porcja około 495 kcal):
Sposób przygotowania:
  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. na teflonowej patelni rozgrzewamy kilka kropek oleju, dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy, aż się zezłoci
  3. dodajemy makaron, koncentrat, łososia, smażymy klika minut, co jakiś czas mieszając
  4. liście szpinaku kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnię
  5. wszystko podsmażamy chwilę, aż sos oblepi szpinak, przyprawiamy wg. smaku
SMACZNEGO ! ! ! :)



8 komentarzy:

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda smakowicie !

    Zapraszam do mnie, dopiero zaczynam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. takiej wersji jeszcze nie próbowałam hihi smakowita!

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam
    Czy tylko mnie się wydaje czy to chodzi o tuńczyka a nie łososia?
    Osobiście jeszcze nie spotkałam się z łososiem w puszce ;)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam zarówno łososia jak i szpinak :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wydaje mi sie ze troche za duzo koncentratu (200g) przez co bylo delikatnie kwasne, ale i tak smakowalo wzorowo :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.