świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie
Składniki (porcja około 495 kcal):
- około 250g świeżego szpinaku
- 60g makaronu błonnikowego
- 200g koncentratu pomidorowego
- ząbek czosnku
- kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm
- puszka łososia we własnym sosie (około 90g)
- sól, pieprz wg. smaku
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- na teflonowej patelni rozgrzewamy kilka kropek oleju, dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy, aż się zezłoci
- dodajemy makaron, koncentrat, łososia, smażymy klika minut, co jakiś czas mieszając
- liście szpinaku kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnię
- wszystko podsmażamy chwilę, aż sos oblepi szpinak, przyprawiamy wg. smaku
SMACZNEGO ! ! ! :)
Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!
OdpowiedzUsuńhttp://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html
wygląda smakowicie !
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie, dopiero zaczynam :)
Pychotka :)
OdpowiedzUsuńtakiej wersji jeszcze nie próbowałam hihi smakowita!
OdpowiedzUsuńWitam
OdpowiedzUsuńCzy tylko mnie się wydaje czy to chodzi o tuńczyka a nie łososia?
Osobiście jeszcze nie spotkałam się z łososiem w puszce ;)
Pozdrawiam
o łososia, sprawdź w biedronce :)
UsuńUwielbiam zarówno łososia jak i szpinak :)
OdpowiedzUsuńWydaje mi sie ze troche za duzo koncentratu (200g) przez co bylo delikatnie kwasne, ale i tak smakowalo wzorowo :)
OdpowiedzUsuń