Przepis zapożyczony od trenera personalnego, full wypas jeśli chodzi o wartości odżywcze, a w smaku, niebooo! <3
idealny na śniadanie
Składniki (porcja)/całość około 466 kcal/:
- 40g płatków owsianych
- 12g chipsów kokosowych eko FRESANO lub wiórków kokosowych
- 10g orzechów ziemnych lub 9g masła orzechowego
- 7g orzechów włoskich
- 30g chudego twarożku
- 50 g dojrzałego banana
- 5g kakao mocno odtłuszczone BIO Fresano
- 0,25-0,5 łyżeczki cynamonu
- pół szklanki gorącego mleka
Sposób przygotowania:
- Płatki mielimy na mąkę
- kokos wrzucamy do blendera, mielimy
- dodajemy orzechy, mielimy z kokosem najdrobniej jak się da
- twaróg z bananem blendujemy na jednolitą masę
- do banana i twarogu dodajemy zmielone płatki, kokos z orzechami, kakao i cynamon, blendujemy wszytsko
- dodajemy mleko, chwile miksujemy
- przekładamy do miseczki i jemy, yuummy!
SMACZNEGO ! ! ! :)
Wyglada smakowicie 😀
OdpowiedzUsuńAle świetnie się prezentuje! Musiało być bardzo smaczne! :)
OdpowiedzUsuńmmmm takim śniadaniem mogłabym się rozkoszować cały poranek :)
OdpowiedzUsuńDość drogie i pracochłonne, ale na pewno pyszne. Choć kontrowersyjne dla mnie są zmielone płatki na mąkę. Mąka? ! Po co?
OdpowiedzUsuńGosia
nie jest w cale takie drogie, a uwinęłam się z nią w 15 minut ;)
Usuńpłatki zmielone, żeby podkreślić smak, a konsystencja przypominała pudding ;)
Przepysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuń