czwartek, 8 stycznia 2015

Pełnowartościowa jaglana pychota


Wiem, że obiecałam Wam kaszę kilka dni temu, ale jakoś jestem w rozsypce, bezsenne noce i stresy w pracy robią swoje.
Kolejny przepis zapożyczony od trenera personalnego znającego się na rzeczy ;)
yuuumy, idealna na śniadanie lub po treningu ;)

Składniki /porcja około 475 kcal,bez owoców/:

Sposób przygotowania:
  1. Kaszę gotujemy i odstawiamy,
  2. do blendera wrzucamy kokos, orzechy, mielimy
  3. oddzielnie blendujemy twaróg z jakiem na gładką masę
  4. tak powstałą masę wlewamy do teflonowego rondelka, dodajemy orzechy i kokos
  5. gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, żeby się nie przypaliło, aż zgęstnieje, możemy dodać odrobinę mleka (ale nie koniecznie:))
  6. na sam koniec dodajemy kaszę, mieszamy
  7. przekładamy do miseczki, a na wierzch wykładamy ulubione owoce
SMACZNEGO ! ! ! :)

12 komentarzy:

  1. taka jaglanka to idealny pomysł nie tylko na śniadanie, ale i na podwieczorek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny przepis :3
    Tylko mam pytanie - gdzie mogę niedrogo kupić kaszę jaglaną? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kaszę jaglaną dostaniesz np. w Biedronce, nie pamiętam po ile, ale szoku nie przeżyjesz ;)

      Usuń
    2. Tania kasza jaglana produkowana jest dla sklepów E-Leclerk. Około 2,50 za 500 g :)

      Usuń
  3. Fajny przepis :3
    Tylko mam pytanie - gdzie mogę niedrogo kupić kaszę jaglaną? ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. W Biedronce. Kosztuje bodajże 2,79 za 4x100 gr. W woreczkach do szybkiego gotowania, co dla jednych jest zaletą, a dla innych wadą (ja wolę gotować jaglankę w tradycyjny sposów).

    OdpowiedzUsuń
  5. A czy to jajko ma być surowe? ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. surowe jajko miksujesz z serem, a potem podgotowujesz masę w teflonowym rondelku ;)

      Usuń
  6. Bardzo fajny przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pytanie nie na temat trochę ale co tam:) czy biały ryż jest aż tak bardzo nie zdrowy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No więc nie można powiedzieć że biały ryż jest bardzo nie zdrowy, po prostu ryż brązowy jest ZDROWSZY, a to dlatego że ma więcej błonnika i niższy indeks glikemiczny, dlatego lepiej sięgać po niego ;)

      Usuń
  8. http://kupiec.pl/products_pl/2/kasza

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.