środa, 22 sierpnia 2012

Batonik musli

Batoniki musli są pyszne, a robione własnoręcznie dają nam pewność, że wiemy co jemy ;)

Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku jabłkowego bez cukru
  • garść rodzynek
  • garść pokrojonych orzechów
Sposób przygotowania:
  1. Miód wrzucamy na teflonową patelnię, żeby się rozpuścił
  2. dodajemy płatki owsiane i sok, mieszamy
  3. prażymy/smażymy na małym ogniu, aż się zrumienią i obtoczą w miodzie
  4. dodajemy rodzynki i orzeszki, mieszamy
  5. kiedy już wszystkie składniki zostaną oklejone miodem przekładamy masę na folię aluminiową
  6. rozsmarowujemy na kształt prostokąta i zawijamy folią
  7.  wkładamy do lodówki (ewentualnie zamrażarki), żeby zastygło/zesztywniało
  8. kroimy na kawałki

SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.