Oj dawno dawno nie było przepisu.
Ale stworzyłam coś tak pysznego, tak wybitnie pasujące połączenie smaków że musiałam się z Wami nim podzielić!
Zastrzegam jedzenie tylko z takimi dodatkami aby uzyskać efekt WOW!
Składniki:
- 2 jajka od wolnej kurki (około 110g)
- 30g płatków owsianych
- garść jagód goji
- 50g twarogu bez laktozy
- banan (100-110g)
- cynamon (ja daję minimum pół łyżeczki, uwielbiam cynamon 🖤)

- Dżem porzeczkowy 100% owoc /ok 30g (użyłam biedronkowego)
- Masło orzechowe crunch (około 20-30g)
- Sos sweet coffee/salted caramel SFD (rewelacja i dopełnienie całości!!!) Możecie użyć też syropu klonowego (testowałam na mamie) ale to już będzie wersja high-carb
- Wrzucamy wszystkie składniki na omlet do blendera kielichowego i blendujemy na jednolitą masę,
- Odstawiamy na około 1 min, żeby składniki się "przegryzły", a następnie ponownie blendujemy,
- Smażymy na małej, przetartej olejem teflonowej patelni pod przykrywką na bardzo małym ogniu, aż góra się zetnie, wtedy możemy bez obaw przewracać go na drugą stronę.
A mianowicie kiedy istnieje obawa że dół omleta nam się spali a góra nie zetnie "podlewamy" omlet delikatnie wodą po brzegach i znowu przykrywamy pokrywką wtedy dzięki parze wodnej idealnie nam się "zetnie" :)
4. Gotowy lekko przestudzony omlet smarujemy masłem orzechowym, następnie dżemem, a na końcu polewamy sosem ♥️🤯
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.