poniedziałek, 20 sierpnia 2012

Lekki deser czyli galaretka (mus) jabłkowa

Pyszny deser pełen witamin i naturalnych składników ;) idealnie sprawdza się w upały


Składniki:
  • 2 jabłka
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • woda
  • fruktoza i cynamon wg. smaku
Sposób przygotowania:
  1. Jabłka obieramy i trzemy na tarce
  2. owoce dusimy na teflonowej patelni ze szklanką wody i cynamonem, raz po raz mieszając i dolewając wody, żeby się nie przypaliły, aż zmiękną
  3. kiedy jabłka będą gotowe (próbujemy i ewentualnie dodajemy fruktozy czy cynamonu) w 0,5 szklanki wrzątku rozpuszczamy żelatynę
  4. rozpuszczoną żelatynę dodajemy do jabłek, mieszamy i gotujemy aż woda nie wyparuje
  5. przekładamy do miseczki
  6. wkładamy do lodówki, ja wstawiłam galaretkę na całą noc ;)

SMACZNEGO ! ! ! :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.