wtorek, 19 marca 2019

Placki LCHF, keto

Witam wszystkich po długiej przerwie, zapewne nie pierwszej ani nie ostatniej.
Dziś serwujemy placuszki również odpowiadające diecie LCHF, (wysokotłuszczowe, a niskowęglowodanowe)

Składniki:
  • 1 duże jajko
  • 20g wiórków kokosowych
  • 80g sera typu ricotta
  • 70g mascarpone
  • Olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
  1. Miksujemy ze sobą wszystkie składniki
  2. Na teflonowej patelni rozgrzewamy z łyżkę oleju kokosowego
  3. Smażymy placuszki do zrumienienia (na jeden placuszek jedna łyżka ciasta)
  4. Co każda partię placków dokładamy kolejną łyżkę oleju (nie mogą się smażyć na suchej patelni, ważne żeby wchłonęły nam tłuszcz, a tym samym podbiły dzienne spożycie tłuszczu na tle pozostałych makro)
Smacznego!!! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.