niedziela, 13 maja 2012

Kurczak ze szpinakiem i serem

Szpinak bogaty w witaminy i składniki odżywcze plus wysokobiałkowe mięso z kurczaka, połączenie idealne ;)
Składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 4 kostki szpinaku mrożonego
  • 1 kostka (200g) chudego sera
  • przyprawy
Sposób przyrządzenia:
  1. Pierś z kurczaka ubijamy tak żeby zrobił się z niej cienki kotlet,
  2. szpinak rozmrażamy a następnie mieszamy z serem dodając przyprawy wedle upodobania (ja dodałam jedynie sól i pieprz do smaku, ale można też użyć czosnek)
  3. przyprawiamy kurczaka (sól, pieprz, papryka) a następnie rozsmarowujemy cały farsz na jednej stronie kotleta
  4. zwijamy kurczaka w roladę lub (tak jak w moim przypadku) po prostu składamy na pół
  5. pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni w żaroodpornym naczyniu z niewielką ilością wody
SMACZNEGO! ;)

1 komentarz:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.