Truskawki ;) uwielbiam !
- 1 jajko
- 2 łyżki otrębów
- 1/4 szklanki mleka
- słodzik lub fruktoza do smaku
- kilka truskawek
- ser chudy ok. 200g (najlepiej Emilki)
Sposób przyrządzenia:
- Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę,
- Następnie miksując na małych obrotach dodajemy, żółtko, mleko, otręby i słodzik/fruktozę
- Ciasto wylewamy na dużą, rozgrzaną teflonową patelnie,
- przykrywamy patelnie pokrywką i smażymy na małym ogniu, dzięki pokrywce góra naleśnika się zetnie i nie trzeba będzie go odwracać (i nam się nie połamie;)),
- Kiedy omlet się zrumieni delikatnie odklejamy go od patelni,
- rozsmarowujemy na nim ser wymieszany wcześniej z rozgniecionymi truskawkami i fruktozą/ słodzikiem
- na sam koniec zwijamy w rulonik;)
SMACZNEGO ! ! ! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.