środa, 27 czerwca 2012

Naleśniki razowe-żytnie z serem

Takie naleśniki mogłabym jeść codziennie ;) gorąco polecam !


Składniki:
  • 3 spore łyżki mąki żytniej
  • 3/4 szklanka mleka 0,5%
  • jajko
  • 300 g naturalnego serka homogenizowanego
  • fruktoza/ słodzik lub opcjonalnie rodzynki ;)
Sposób przygotowania:
  1. Jajko, mleko i mąkę miksujemy
  2. wylewamy ciasto na rozgrzaną, teflonową patelnie (ja użyłam specjalnej patelni do naleśników wtedy placki bez problemu odchodzą) i rozprowadzamy po całości patelni, żeby naleśnik był cieniutki (z tej proporcji wyszły mi 4 dość duże naleśniki) dość długo smażymy na jednej stronie żeby naleśnik całkowicie się ściął i zesztywniał, wtedy łatwiej będzie nam go obrócić
  3. serek mieszamy z fruktoza (i rodzynkami) do smaku
  4. rozsmarowujemy na naleśnikach i zwijamy
SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.