Takie naleśniki mogłabym jeść codziennie ;) gorąco polecam !
- 3 spore łyżki mąki żytniej
- 3/4 szklanka mleka 0,5%
- jajko
- 300 g naturalnego serka homogenizowanego
- fruktoza/ słodzik lub opcjonalnie rodzynki ;)
Sposób przygotowania:
- Jajko, mleko i mąkę miksujemy
- wylewamy ciasto na rozgrzaną, teflonową patelnie (ja użyłam specjalnej patelni do naleśników wtedy placki bez problemu odchodzą) i rozprowadzamy po całości patelni, żeby naleśnik był cieniutki (z tej proporcji wyszły mi 4 dość duże naleśniki) dość długo smażymy na jednej stronie żeby naleśnik całkowicie się ściął i zesztywniał, wtedy łatwiej będzie nam go obrócić
- serek mieszamy z fruktoza (i rodzynkami) do smaku
- rozsmarowujemy na naleśnikach i zwijamy
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.