sobota, 25 sierpnia 2012

Dietetyczny aksamitny sos do spaghetti

Sosu wystarczy na parę posiłków lub też osób ;) ja podawałam go z makaronem żytnim razowym

Składniki:
  • 400g mięsa mielonego z indyka/kurczaka
  • 300g sera chudego białego Emilka
  • 2 słoiczki koncentratu
  • przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, ostra, oregano, kminek) wg. smaku
Sposób przygotowania:
  1. Mięso mielone wrzucamy na teflonową patelnie, zalewamy około 1 szklanką wody
  2. smażymy, raz po raz mieszając i ewentualnie dodając wody żeby mięso się nie przypaliło
  3. kiedy mięso jest usmażone/gotowe dodajemy koncentraty i przyprawiamy
  4. smażymy jeszcze z 10 minut
  5. zestawiamy z ognia, aż lekko ostygnie wtedy dodajemy ser, mieszamy
  6. podajemy z razowym makaronem, zasmażamy razem z sosem

SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.