niedziela, 11 listopada 2012

Mój sposób na jajecznicę

Niedawno wróciłam uciekając przed deszczem z obchodów Świętomarcińskich;)
podsumuję je tak, masę ludzi a dookoła same stragany z rogalami i innymi rarytasami, ślinka ciekła;)
byłam głodna jak wilk a nie ma nic lepszego i szybszego w przygotowaniu niż jajecznica!;)
może nie wygląda jakoś okazale ale była pyszna! ;)

Składniki:
  • 2 jajka
  • 3 łyżki serka wiejskiego
  • garść pokrojonego szczypiorku
  • kilka drobiowych serdelków lub plastrów szynki drobiowej
  • mały pomidor
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Serdelki kroimy i podsmażamy na teflonowej patelni
  2. dodajemy serek wiejski, jajka i szczypiorek, mieszamy
  3. kiedy jajecznica już się lekko zetnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora
  4. przyprawiamy i smażymy dalej, aż będzie takiej konsystencji jaką lubimy ;)
SMACZNEGO ! ! ! :)

Parę zdjęć z dzisiaj






poznański rynek



6 komentarzy:

  1. ojej ojej zazdroszczę! dzisiaj wszyscy zachwycają się tymi rogalami, a ja zadowalam się niestety zwykłymi ciasteczkami:P zauważyłam przy okazji nowe zdjęcie-ale Ty ładna! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za komplement! ;)
      zdjęcie robione przed wczorajszą imprezą więc wiesz byłam odpicowana;p
      dziś jadłam pierwszy raz prawdziwego marcińskiego rogala i bardzo przypadł mi do gustu;)
      ale myślę, że ograniczę się do jednego rocznie, za dużo kalorii! ;)

      Usuń
  2. Jajecznica z serkiem wiejskim? O rany :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z wiejskim jeszcze nie robiłam, ale z naturalnym kremowym serkiem bardzo mi smakowała, więc muszę i takiej spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. jajecznica pyszota! a w naszym Poznaniu święto! rogali całe mnóstwo!

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo smaczna wersja jajecznicy! trzeba spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.