sobota, 16 marca 2013

Kuskus z kurczakiem i warzywami po włosku ;)

Oto mój spóźniony obiad, a raczej obiadokolacja, tak się późno za niego zabrałam bo dziś ciągle byłam poza domem, długi spacer przy tak słonecznej pogodzie jest genialny! ;) a na koniec runda po galerii handlowej, niestety zakupy nieowocne, ale tak było fajnie;)
byłam pod wrażeniem świątecznej  (wielkanocnej) ekspozycji, którą tam przygotowali (na dole możecie zobaczyć parę zdjęć:))



Składniki (1 porcja):
  • pierś z kurczaka
  • 250g warzyw na patelnię po włosku (dostępne w Biedronce, do paczki dodane są przyprawy, które potrzebne są do przepisu)
  • 1/4 szklanki kaszy Kuskus firmy Kupiec (około 50g)
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania (potrzebna będzie torebka do pieczenia):
  1. Do torebki wsypujemy kaszę, a na to wykładamy warzywa
  2. kurczaka kroimy w plastry, posypujemy lekko solą i pieprzem
  3. w szklance wody rozrabiamy przyprawy, które były dołączone do mieszanki warzyw i wlewamy do torebki 
  4. na wierzch warzyw wykładamy kurczaka, zamykamy worek
  5. worek wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut (na ostatnie 10 minut włączyłam termoobieg)
  6. gotowe danie możemy podawać z sosem jogurtowym lub czosnkowym, jak kto woli ;)

SMACZNEGO ! ! ! :)



5 komentarzy:

  1. Uwielbiam kuskus, pyszny , zdrowy i taki szybki w przygotowaniu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Też ostatnio się zachwycałam tą wielkanocno-wiosenną ekspozycją, chyba narazie najlepsza w GL :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prosty i smaczny przepis :) Bardzo mi smakowało :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.