Składniki (1-2 porcje):
- opakowanie naturalnego tofu firmy Polsoja
- marynata: łyżka oleju ryżowego firmy Oleofarm, sól morska, pieprz ziołowy, papryka czerwona słodka i ostra, zioła prowansalskie
- 0,5 puszki kukurydzy
- 1-2 pomidory
- 1-2 garści mieszanki sałat
- sos musztardowo-miodowy: 1 łyżeczka oleju ryżowego firmy Oleofarm + 1 łyżeczka octu balsamicznego + 1 łyżeczka musztardy Dijon + 1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
- Tofu odsączamy a następnie kroimy w kostkę
- przekładamy pokrojone tofu do miski gdzie dodajemy składniki na marynatę
- wszystko dokładnie mieszamy, żeby przyprawy oblepiły tofu :)
- wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc
- zamarynowane tofu wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię
- smażymy z każdej ze stron, aż ładnie się zrumieni
- do miski wrzucamy składniki na sałatkę wraz z tofu
- wszystko polewamy sosem musztardowo-miodowym
SMACZNEGO ! ! ! :)
Tofu jest cudowne! Marynowane i wędzone najlepsze na świecie :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam tofu , strasznie ciekawi mnie jego smak :)
OdpowiedzUsuńNie wszytko, bo śnieg nie sypie...:( Pamiętaj że masz wierne grono fanów:) Wszytko będzie ok. A tofu super!
OdpowiedzUsuń