czwartek, 1 stycznia 2015

Czekoladowe ciasto bez cukru i mąki

No i mamy 2015 rok! co za fucking shit! ;p
starsza o rok!

Tak czy inaczej życzę WAM POMYŚLNOŚCI, SZCZĘŚCIA I SAMYCH SUKCESÓW!
ŻEBY TEN NOWY ROK BYŁ TYLKO LEPSZY OD MINIONEGO! :) :*

Ciasto pyszne czekoladowe i zdrowe! mniaaaaam!

Składniki (forma 15x10cm)/całość około 660kcal/:
Sposób przygotowania:
  1. Fasole dokładnie przepłukujemy wodą
  2. do blendera wrzucamy fasolę, daktyle, żółtka z jajek, kakao, sodę, miksujemy na jednolitą masę
  3. białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do fasolowej masy
  4. miksujemy wszystko na najniższych obrotach
  5. przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia
  6. pieczemy w temp 180 stopni przez około 30-45 minut (do suchego patyczka)
SMACZNEGO ! ! ! :)

6 komentarzy:

  1. Dziękuję :) Tobie i czytelnikom bloga również życzę samej pomyślności w Nowym Roku :)
    Margo

    OdpowiedzUsuń
  2. Ach te pyszne fasolowe ciasta! Ja również życzę Ci wszystkiego najpyszniejszego w Nowym Roku!! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam, super przepis! dziękuję!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam :)
    bardzo lubię piec i dlatego zawsze nie wychodziły mi diety ;) Nowy Rok, postanowienia, więc i ja postanowiłam, że zabiore sie za dietetyczne pieczenie- myślę, że będę Cię często odwiedzać :)

    Mam pytanie- czy w smaku nie czuć fasoli? Nie lubie fasoli, ale lubie czekoladowe ciasta i nie wiem czy brać się za pieczenie... :)
    Pozdrawiam
    Klaudia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeśli dokładnie wypłuczesz fasolę i porządnie ją zblendujesz, tak że nie będzie żadnych kawałków tylko miazga to nie poczujesz fasoli,
      testowałam na dość wybrednej mamie ;)

      Usuń
  5. Ciacho wygląda znakomicie :)
    Szczęśliwego Nowego Roku :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.