
Składniki (na około 9 placków)/całość około 500kcal/:
- 2 jajka
- 50g surowej kaszy jaglanej firmy Kupiec (którą gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
- 10g wiórek kokosa
- cynamon
- 100g dojrzałego banan
Sposób przygotowania:
- Banana rozduszamy widelcem na miazgę
- mieszamy ze sobą wszystkie
- smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej oliwą, na jeden placek około łyżka ciasta
SMACZNEGO ! ! ! :)
jak tylko będę miała ochotę na placuszki i brak weny to na pewno skorzystam z któregoś z Twoich przepisow :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)))
OdpowiedzUsuńSporo tego wyszło. Z 50g płatków owsianych i jednego jajka robię 1 spory owsiany placek. Wiadomo, kasza pęcznieje, ale to i tak spora różnica. Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńMi sie nie znudzily:-P. Uwielbiam Twoje placuchy. I wiem juz co jutro zjem na sniadanie:-P.
OdpowiedzUsuńMi sie placki nie znudzily:-P. Czesto robie je na sniadanko. Oczywiscie korzystam z twoich przepisow. Super. Oby tak dalej. Jeszcze wiecej przepisow na placuchy:-P.
OdpowiedzUsuńi teraz będą mi się śnić placki <3 :D
OdpowiedzUsuńJa chwilowo unikam bananów, ale będą idealne na drugie śniadanie dla mojego synka!
OdpowiedzUsuńMuszę być pyszne :D
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie: http://zdrowotnieiradosnie.blogspot.com/
Bardzo fajny przepis, pewnie banan nadaje słodyczy i zastępuje cukier :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym takiego placka :)
OdpowiedzUsuń