sobota, 15 sierpnia 2015

Jajeczne muffinki

dodam na szybko roboczą wersję przepisu z telefonu bo niestety nie mam dostępu do komputera, a pewnie niektórzy się niecierpliwią :)

Składniki (3 muffinki/kcal obliczę później/):
- 2 jajka
- pęczek pietruszki
- 60g drobiowej wędliny
- 50g chudego twarogu
- sól, pieprz wg. Smaku

Sposób przygotowania:

1. Jajka miksujemy przez około minutę
2. Dodajemy ser, miksujemy do uzyskania względnie jednolitej masy
3. Wędlinę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, dodajemy do jajecznej masy
4. Pietruszkę siekamy, dodajemy do pozostałych składników
5. Przekładamy masę do silikonowych foremek na muffinki
6. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20 minut.

SMACZNEGO ! ! ! :)

4 komentarze:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.