niedziela, 12 lutego 2017

Muffiny kokosowe

kiedyś miałam słabość do tego wynalazku jakim są wypieki z fasoli :))
dziś nadszedł czas na powrót ;]

Składniki (6 sztuk)/ 1 sztuka -> 129kcal/13g białka/5,5g tłuszczu/6g węgli/:
  • 2 jajka
  • 240g białej fasoli z puszki
  • 30g wiórków kokosa
  • 50g odżywki białkowej KULTURYSTA 100% Whey Protein
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • opcjonalnie coś do dosłodzenia (ksylitol/erytrol)
Sposób przygotowania:
  1. Fasole przepłukujemy pod bieżącą wodą
  2. wrzucamy wszystkie składniki do blendera
  3. miksujemy na jednolitą masę
  4. przekładamy po 1,5 łyżki ciasta do silikonowych foremek na muffiny
  5. pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-25 minut.
SMACZNEGO ! ! ! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.