Składniki (na około 10 sztuk)/71g tł./14g węgli/52g białka:
- 3 jajka
- 300g cukinii (liczone po obraniu)
- 100g sera żółtego (ja użyłam gouda)
- 10g siemienia lnianego mielonego
- 25g masła klarowanego do smażenia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Cukinie trzemy na tarce o dużych oczkach, a następnie odciskamy od nadmiaru soku
- ser trzemy a następnie dodajemy do cukinii
- jajka roztrzepujemy i dodajemy wraz z pozostałymi składnikami do cukinii i sera, mieszamy
- na teflonowej patelni rozgrzewamy masło (nie wrzucamy od razu całego masła tylko dzielimy po kawału na każdą partię placków)
- smażymy z każdej strony, aż się ładnie zrumienią
- pysznie smakują z kwaśna śmietaną 18%
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.