Składniki:
- 1 jajko
- 250g chudego sera białego
- 0,5 szklanki mąki żytniej
- budyń czekoladowy bez cukru
- jogurt i fruktoza/słodzik do posypania
Sposób przygotowania:
- Jajko, ser, mąkę i 1 łyżkę budyniu (ewentualnie łyżeczkę fruktozy) dokładnie ugniatamy widelcem aby tworzyło jednolitą masę
- lepimy z ciasta małe kulki obtaczając je w reszcie budyniu (ja wykorzystałam do tego niecałe 2 łyżki więc nie zużyłam całego opakowania budyniu) tak aby budyniowy proszek obkleił i wsiąknął w kluski, dzięki temu podczas gotowania nie odpadnie
3. wrzucamy kluski do wrzącej wody i gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut od wypłynięcia
4. najlepiej poczekać kilka minut aż przestygną, a następnie polewamy jogurtem i posypujemy fruktozą/ słodzikiem
SMACZNEGO ! ! ! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.