środa, 18 lipca 2012

Zdrowe i dietetyczne ciastka zbożowe

Pokombinowałam trochę z przepisem na ciastka owsiane, które już wcześniej robiłam i wyszła mi nowa wersja, dobrze sprawdzają się na podwieczorek lub drugie śniadanie ;)


Składniki:
  • 1,5 szklanki soku jabłkowego bez dodatku cukru
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka otrębów pszennych
  • 0,5 szklanki mąki żytniej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki przyprawy do piernika
  • opcjonalnie 0,5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
  1. Płatki owsiane i otręby i cynamon zalewamy gorącym (wrzącym) sokiem jabłkowym i czekamy około 10 minut, aż spęcznieją
  2. dodajemy resztę składników i wszystko dokładnie mieszamy
  3. wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia (około łyżki ciasta) ciastka
  4. pieczemy 20-30 minut, aż się zrumienią w temperaturze 180 stopni


SMACZNEGO ! ! ! :) 

1 komentarz:

  1. ile kcal ma jedne ciasteczko? wygladaja pysznie c:!

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.