niedziela, 26 sierpnia 2012

Lekka zupa owocowa

Mój obiad ;) udało mi się dokopać w zamrażarce do mrożonych truskawek ;)


Składniki:
  • około 300-400g mrożonych truskawek
  • 50g makaronu żytniego razowego
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kisielu truskawkowego bez cukru
  • STEWIA lub fruktoza do smaku
Sposób przygotowania:
  1. Truskawki rozmrażamy i miksujemy
  2. makaron gotujemy w 2 szklankach wody, co jest istotne po ugotowaniu nie odlewamy wody od makaronu
  3. do ugotowanego makaronu i wody (po makaronie;)) dodajemy mus truskawkowy
  4. w 1/4 szklanki wody rozpuszczamy skrobie/kisiel i wlewamy do naszej zupy
  5. ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia, żeby zgęstniało
  6. dosładzamy STEWIĄ lub fruktozą
SMACZNEGO ! ! ! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.