poniedziałek, 20 sierpnia 2012

Makaron razowy/żytni ze szpinakiem

Chyba brakuje mi żelaza, bo miałam straszną ochotę na szpinak (tak twierdzi moja mama;)), wystarczyło dołożyć do niego makaron i chudy ser żółty i pożywna kolacja gotowa ;)


Składniki:
  • 70g makaronu razowego/ żytniego
  • 10 kostek szpinaku w brykiecie
  • ser żółty chudy (ile kto lubi)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 0%
  • sól, pieprz do smaku
  • ewentualnie czosnek jeśli ktoś lubi (ja nie przepadam)
Sposób przygotowania:
  1. Makaron gotujemy,
  2. szpinak wrzucamy na teflonową patelnie i smażymy, aż się rozmrozi
  3. dodajemy start ser, jogurt, przyprawiamy solą i pieprzem
  4. wrzucamy do szpinaku ugotowany makaron i jeszcze chwilę smażymy mieszając, żeby masa szpinakowo-serowa obkleiła makaron
  5. podajemy ze starty serem na wierzchu


SMACZNEGO ! ! ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.