wtorek, 21 sierpnia 2012

Orzeźwiająca galaretka (mus) ananasowa

Kolejny dzień upału i kolejny sposób na orzeźwienie ;)



Składniki:
  • puszka ananasów we własnym soku (spotykanych jedynie w netto;) ) 
  • 3-4 łyżeczki żelatyny
  • 0,5 szklanki wody
Sposób przygotowania:
  1. Ananasy wraz z sokiem wrzucamy do rondelka i doprowadzamy do wrzenia
  2. przy pomocy blendera miksujemy wszystko na mus
  3. do tak przygotowanych ananasów (możemy dodać fruktozę jeśli są dla nas za mało słodkie) dodajemy rozpuszczoną w 0,5 szklance wody żelatynę
  4. dokładnie mieszamy i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia, żeby mieć pewność, że żelatyna dobrze się rozpuściła
  5. przelewamy do miseczki i wstawiamy do lodówki, aż stężeję, najlepiej zrobić ją wieczorem, żeby rano mieć już gotowy pyszny deser ;) 


SMACZNEGO  ! ! ! :)

1 komentarz:

  1. własnie zalałam filiżanki :) zobaczymy co wyjdzie, choc chyba zepsucie tego przepisu byłoby trudniejszym zadaniem niż przepis sam w sobie:)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.