poniedziałek, 3 września 2012

Dietetyczna ryba pieczona z papryką

Bardzo lubię ryby, a jak to mówią ryby wpływają na wszystko ;)



Składniki:
  • 3 filety ulubionej ryby
  • 3 papryki (ja dałam 2 czerwone i 1 zieloną)
  • 2 (po 200g) słoiczki koncentratu pomidorowego (najlepiej z NETTO, on ma najlepszy smak dzięki czemu nie trzeba później dużo przyprawiać)
  • 1cebula
  • sól, pieprz, ostra papryka
Sposób przygotowania:
  1. Rybę rozmrażamy (jeżeli kupiliśmy mrożone filety) i wrzucamy do miski, do której wlewamy 1 koncentrat,
  2. dodajemy do tego sól, pieprz, paprykę ostrą i wstawiamy na około godzinę do lodówki
  3. w tym czasie myjemy i kroimy paprykę i cebulę w kostkę
  4. do pokrojonych warzyw dodajemy drugi koncentrat oraz sól, pieprz i paprykę ostrą
  5. rybę wykładamy do żaroodpornego naczynia
  6. na wierch ryby wykładamy mieszankę papryki, cebuli i koncentratu
  7. pieczemy pod przykryciem przez około 50minut w temperaturze 190 stopni
  8. najlepiej smakuję po kilku godzinach, jak sos przesiąknie w rybę ;)

SMACZNEGO ! ! ! :)

2 komentarze:

  1. Jakie mają być te słoiczki ? Takie tyci tyci czy większe ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 200g
      http://my-reality-dietetycznie.blogspot.com/2012/09/produkty-z-ktorych-najczesciej.html
      w tym poście znajdziesz zdjęcie koncentratu który używam, jest świetny, jego smak sam w sobie jest już pyszny dlatego nie trzeba za dużo przyprawiać
      pozdrawiam ;)

      Usuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.