Idealne na sobotni obiad, ale jeżeli się zdecydujecie radzę zacząć robić już teraz ;)
Składniki:
na ciasto:
- takie same jak w TYM PRZEPISIE
na farsz:
- 1 cebula
- 400-500g sera chudego białego Emilka
- sól, pieprz do smaku
na skwarki:
- 100-200g szynki z indyka/kurczaka
- jogurt naturalny do polania
Sposób przygotowania:
- Cebule kroimy w drobną kostkę lub mielimy w blenderze
- wrzucamy ją na teflonową rozgrzaną patelnie i smażymy, aż się zeszkli, ewentualnie dodajemy trochę wody, żeby się nie spaliła
- usmażoną cebulę dodajemy do sera i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku
- ciasto na pierogi robimy tak jak w przepisie na pierogi ze śliwkami
- i lepimy ;)
- pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy na małym ogniu 5-6 minut od wypłynięcia
- szynkę kroimy w kostkę i wrzucamy na teflonową patelnie, smażymy, aż się zbrązowi
- dolewamy odrobinę wody i wtedy wrzucamy na patelnie ugotowane pierogi, żeby trochę się podsmażyły
- gotowe pierogi podajemy ze skwarkami i jogurtem naturalnym
SMACZNEGO ! ! ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.