Z przepisu wychodzą 4 spore placuszki, którymi spokojnie można się najeść, dobrze smakują z jogurtem i powidłami śliwkowymi
Składniki:
- 1 mała cukinia
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 spore łyżki budyniu czekoladowego bez cukru
- 0,5 łyżeczki STEWII
Sposób przygotowania:
Ale cudnie wyglądają, tak czekoladowo :) Zapisuję do zrobienia!
OdpowiedzUsuńCukinia i czekolada? Jakoś nie wyobrażam sobie tego smakowego połączenia ;)
OdpowiedzUsuńprawdę mówiąc w ogóle nie czuć cukinii ;)
UsuńUwielbiam Twojego bloga! :-) A czym można zastąpić ten budyń czekoladowy? Odtłuszczonym kakao bez cukru? Bo szczerze mówiąc, nie ufam takim produktom jak "budyń" ;-) Cukinia podczas tarcia nie wydziela za dużo wody?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :-)
dziękuję za miłe słowa ;)
Usuńbudyń wiąże nam całą masę, więc jeśli użyjemy samego kakao to placki nam się rozpadną, ja zawsze czytam skład budyniu, standardowo jest tam skrobia ziemniaczana/kukurydziana, kakao i ewentualnie jakieś aromaty i barwniki (zazwyczaj naturalne), jeśli koniecznie chcesz zrezygnować z budyniu, to użyj mąki ziemniaczanej i kakao
z tego co pamiętam moja cukinia nie miała za dużo soku, ale jeżeli u Ciebie będzie nadmiar to odlej trochę ;)