środa, 26 września 2012

Ryż z jabłkiem

Proste
Uwielbiam takie połączenie, cynamon i jabłko, pycha! :)

Składniki:
  • 50g brązowego ryżu
  • 0,5 łyżeczka cynamonu
  • 1 jabłko
  • garść rodzynek/orzechów
  • miód do dosłodzenia
Sposób przygotowania:
  1. Ryż gotujemy
  2. jabłko myjemy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach
  3. ugotowany ryż odcedzamy i dodajemy starte jabłko i cynamon
  4. wszystko smażymy ciągle mieszając przez 5-10 minut, aż jabłko puści sok
  5. jeśli jabłko było za mało słodkie dosładzamy ryż miodem
  6. tak przygotowany ryż posypujemy przed jedzeniem garścią rodzynek lub orzechów
SMACZNEGO ! ! ! :)

2 komentarze:

  1. Mniam dziś ta pyszotka będzie gościć na moim talerzu.

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.