Pierwsze podejście do przypraw Prymat, bardzo udane, wykorzystałam dziś przyprawę ziołową do kurczaka.
Zostałam po raz trzeci nominowana w Leibster Award przez blog "kocurkowe rozmyslania u anielki2" ;) to dla mnie naprawdę zaszczyt ;)
1.dlaczego wybrałeś/łaś taka nazwę bloga.
Kiedy założyłam blog początkowo chciałam na nim pisać tylko prywatnie, moje przemyśle, taki pamiętnik i wtedy nazwałam go Moja rzeczywistość, potem pomyślałam o blogu modowym, jednak to zdecydowanie nie dla mnie, nie lubię pozować do zdjęć, ani bawić się w opisywanie co mam na sobie, aż w końcu doszłam do wniosku, że skoro lubię gotować, a potrawy które robię są dość specyficzne, bo odchudzone ;) postanowiłam zacząć dodawać posty kulinarne i tak do początkowej nazwy Moja rzeczywistość dodałam słowo Dietetycznie, tak powstała nazwa mojego bloga ;)
2.czym się interesujesz oprócz gotowania?
zakupy, czytanie książek, oglądanie seriali, filmów, spacery, wypady ze znajomymi ;)
3.Twoje ulubione zwierzątko?
marzy mi się pies, ale jeszcze żadnego nie miałam
4.Najważniejszy dzień w Twoim życiu.
chyba jeszcze nie przeżyłam takiego szczególnego dnia
5.Najlepsze Twoje wspomnienie z wakacji?
kiedy miałam 17 lat ;)
6.Ulubiona muzyka.
totalny miks (poza disco polo;p)
7.Co byś zrobił/a gdyby nagle nastąpił koniec świata?
chyba nie zdążyłabym już nic zrobić, jeśli byłby koniec ;)
8.Jakiego koloru są Twoje oczy?
brązowy
9.Czy zawsze kierujesz się rozumem.
nie zawsze, ale staram się;)
10.Twoja ulubiona rzecz?
telefon
11.Twój najlepszy przyjaciel?
z czasów podstawówki
A TERAZ PRZEPIS:
Składniki (dwie porcje):
- 2 piersi z kurczaka
- 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
- 4 łyżeczki przyprawy ziołowej do kurczaka firmy Prymat
- jako dodatek pieczona marchewka
Sposób przygotowania:
- Kurczaka myjemy i wykrawamy tłuszcz oraz inne nieciekawe kawałki
- jogurt mieszamy z przyprawą
- kurczaka przekładamy do miski dodajemy jogurt z przyprawami i mieszamy tak żeby cały kurczak był w jogurcie
- wkładamy na godzinę do lodówki (jeszcze lepiej jakby stał tam całą noc)
- pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez godzinę w temp. 190 stopni
SMACZNEGO ! ! ! :)
obserwujemy :-)?
OdpowiedzUsuń