niedziela, 25 listopada 2012

Omlet ze szpinakiem

No i mamy niedzielę, jakie macie plany? u mnie dziś mini zakupy spożywcze, bo muszę dokupić parę składników na dzisiejszy obiad, później gotowanie i niestety praca mgr
Omlet ze szpinakiem można zrobić na szybkie śniadanie, czy też kolacje, samo zdrowie ;)

Składniki:
  • 2 jajka
  • 5 kostek mrożonego szpinaku w brykiecie
  • 2 łyżeczki serka wiejskiego
  • 1 łyżka otrębów owsianych firmy Kupiec
  • przyprawy (sól, pieprz, ewentualnie czosnek)
Sposób przygotowania:
  1. Szpinak rozmrażamy, a następnie odciskamy od niego wodę
  2. wszystko (jajka, szpinak, serek, otręby, przyprawy) razem miksujemy
  3. rozgrzewamy teflonową patelnie i przecieramy ją lekko ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek
  4. smażymy dość długo na jednej stronie na małym ogniu (ja przez chwilę przykryłam omlet pokrywką)
  5. korzystając z własnych umiejętności i pomysłowości przewracamy omlet na drugą stronę ;)
  6. możemy podawać z serkiem wiejskim

SMACZNEGO ! ! ! ;)

4 komentarze:

  1. nie dość, że smaczny i zdrowy to jeszcze tak ładnie się uśmiecha!:))

    OdpowiedzUsuń
  2. planem na niedzielę jest nauka. chętnie bym ją umiliła takim zielonym uśmiechniętym omletem.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten omlecik jest tak zdrowy, że trudno, by się nie uśmiechał! :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.