a co może być zdrowszego i bardziej pożywnego od owsianki? ;)
nigdy nie jadłam wcześniej owocu kaki, ale lubię próbować nowości, a że w TESCO była promocja nie mogłam stracić takiej okazji ;)
Składniki (na jedną osobę):
- 0,5 szklanki płatków owsianych firmy Kupiec
- nieco ponad 0,5 szklanki wrzątku
- 1 łyżeczka miody
- 1 owoc kaki
- odrobina cynamonu
Sposób przygotowania:
- Płatki zalewamy wrzątki, rozpuszczamy w nich miód, dodajemy cynamon i przykrywamy talerzykiem na około 5 minut żeby spęczniały
- owoc kaki obieramy, połowę kroimy w kostkę i rozduszmy widelcem
- dodajemy do spęczniałych płatków, mieszamy
- przekładamy do żaroodpornej miseczki, a na wierzch układamy plastrami resztę kaki
- pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni
SMACZNEGO ! ! ! :)
Pycha:D
OdpowiedzUsuńja również dzięki nim się dowiedziałam o tym święcie:D
OdpowiedzUsuńteż nie wiedziałam, to idealnie się wpisałam w dzisiejsze święto
OdpowiedzUsuńOch, to ja się cieszę, że to dzięki nam :)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie, godne święta!
a właśnie, jak smakuje ten owoc? :) ostatnio tyle o nim słyszę!
OdpowiedzUsuńtrudno mi sprecyzować ten smak,
Usuńhmmm.. nie potrafię go do niczego porównać
pierwsze co się rzuca z pierwszym kęsem, to bardzooo duża słodycz, jak cukier ;)
nie ma jakiś charakterystycznych smaków, mam w głowie tylko to że jest słodki ;)
koniecznie spróbuj i sama oceń ;)
jeszcze nigdy nie jadlam kaki, musze je w koncu upolowac w sklepie! :))
OdpowiedzUsuń