niedziela, 13 stycznia 2013

Słodko- słone ciasto czekoladowe

Łącznie z wczoraj spędziłam ponad 12h pracując w Excelu, aktualnie widzę jak przez mgłę  mój wzrok jest wykończony, ale to jeszcze nie koniec pracy.. ah sesja, sesja nadciąga

Co do przepisu ciasto ma w zasadzie słodki smak jednak wyczuwalna jest lekko słona nuta w związku z użyciem słonawego serka wiejskiego, pewnie nie każdemu przypadnie ten smak do gustu bo jest po prostu specyficzny ;) ciasto jest bardzo wilgotne w środku

Składniki:
  • 500g serka wiejskiego
  • 3 jajka
  • 6 łyżek otrębów pszennych firmy Kupiec
  • 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do p.
  • stewia wg. smaku 
Sposób przygotowania:
  1. Serek wiejski dosładzamy stewią wg. smaku
  2. dodajemy pozostałe składniki i wszystko miksujemy
  3. wkładamy do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia
  4. pieczemy przez około 40 minut w temp. 175 stopni
  5. pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia 
  6. odklejamy papier i wkładamy do lodówki 

SMACZNEGO ! ! ! ;)

13 komentarzy:

  1. Zjadłabym takie :) Lubię serek wiejski w naprawdę wielu kombinacjach.

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy nie jadłam takiego ciasta, jestem ciekawa smaku :)
    pozdrawiam,
    szana :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Skąd Ty bierzesz te pomysły? Serek wiejski w ciachu? Musi być ekstra!

    OdpowiedzUsuń
  4. chętnie bym go spróbowała! aj, a też teraz siadam do excela i będę się go uczyła...

    OdpowiedzUsuń
  5. ciasto z wiejskiego, to jest genialne!:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudo, konieczne do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. super ciacho , zapisuję przepis ;p

    OdpowiedzUsuń
  8. Czy włożyłaś ciasto na noc do lodówki? Chciałabym je zrobić na śniadanie, a nie wiem, czy lepiej upiec od rana czy dzień wcześniej :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jejku, jakie proste, a jaki fajny i pyszny wypiek wyszedł :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Chętnie bym spròbowała takiego smaku ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Myślę, że m ten smak akurat mógłby podpasować ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ciekawie musiało smakować :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.