sobota, 9 marca 2013

Ciasto marchewkowe z ananasem

Dziś cały dzień spędziłam u babci na imieninach, wstyd się przyznać co jadłam, dlatego nie tracąc czasu, nie będę się rozpisywać i zaraz biorę się za ćwiczenia (killer)


Składniki (na 6 dużych kawałków):

  • 1 szklanka startej marchewki (na średnich oczkach)
  • 1 szklanka pokrojonego ananasa z puszki (we własnym soku, bez cukru)
  • garść rodzynek
  • 0,5 szklanki otrębów żytnich firmy Kupiec
  • 0,5 szklanki otrębów pszennych firmy Kupiec
  • 0,5 szklanki płatków owsianych firmy Kupiec
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2-3 łyżeczki cynamonu
  • 4 łyżki miodu lub innego słodzidła
  • 3 łyżki serka homogenizowanego
  • 3 jajka
  • opcjonalnie orzechy włoskie (ja niestety nie miałam więc nie dałam;)
Sposób przygotowania:
  1. Mieszamy wszystkie składniki
  2. wykładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia
  3. pieczemy przez około 35 minut w temp. 170 stopni
  4. polecam jedzenie ciasta z serkiem homogenizowanym na wierzchu ;)

SMACZNEGO ! ! ! :)

13 komentarzy:

  1. Genialne ciasto! Zapisuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem pełna podziwu dla wszystkich twoich dietetycznych wypieków. super ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Boskie :) Naprawdę, nie wiem, skąd Ty czerpiesz pomysły na te wszystkie ciasta!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam ciasto marchewkowe, a z ananasem brzmi naprawdę smacznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jesteś mistrzem! Też lubię tak zdrowo kombinować, ale Ty jesteś naprawdę niesamowita :)). To miłe, że są ludzie o podobnych zamiłowaniach kulinarnych :). Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  6. ooo ciacho marchewkowe - jakie pyszne !

    OdpowiedzUsuń
  7. Super wygląda! Musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszę koniecznie zrobić marchewkowe! Wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Najlepszy przepis na marchewkowe ciasto, jaki do tej pory widziałam a już a tydzień zamierzam robić ! Olbrzymi plus za brak tłuszczu w składzie ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  10. koniecznie robię w następny weekend!

    OdpowiedzUsuń
  11. prosze jak na diecie moze byc słodko, zdrowo i przyjemnie.

    OdpowiedzUsuń
  12. Zrobiłam Twoje ciasto:) wyszło bardzo dobre, a z dodatkiem odrobiny dżemu na wierzchu jest jeszcze lepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Moze ktos wie czy ten przepi z bosonoga contesa ??

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.