Dziś nie miałam za wiele pomysłów na obiad. Za to już od dawna miałam otwartą zakładkę z TYM przepisem i dziś nadarzyła się okazja żeby w końcu go wykorzystać, jestem bardzo zadowolona z efektu który przebił moje oczekiwania ;) polecam
- 2 jajka
- 100g sera białego
- 10 kostek mrożonego szpinaku w brykiecie (w oryginale było 100g ale ja niestety nie mam wagi)
- 1/2 łyżeczki soli
- spora szczypta pieprzu
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- mały pomidor
- w oryginale były również suszone pomidory oraz czosnek, ja pomidorów niestety nie miałam, natomiast czosnku nie lubię;p
Sposób przygotowania:
- Jajka miksujemy
- szpinak rozmrażamy i odciskamy od niego wodę
- dodajemy do jajek pokruszony ser, szpinak i przyprawy, miksujemy
- wylewamy masę do formy/naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia
- na wierzch wykładamy plastry pomidora
- pieczemy w temp. 170 stopni przez około 15 minut
SMACZNEGO ! ! ! :)
OH yummy! Gonna try this to make tomorrow :-) I like it.
OdpowiedzUsuńjak świetnie wygląda!! na pewno zrobię! ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam frittaty. twoja wygląda bardzo apetycznie :))
OdpowiedzUsuń