W tym tygodniu robię sobie wolne od praktyk i zajęłam się swoim zdrowiem, zaczynając od dziś, badania, lekarz, dentysta. Same przyjemności ;)
Przechodząc do przepisu, takie placuszki zaserwowałam dziś sobie i mamie na obiad ;)
Obie stwierdziłyśmy, że smakiem przypominają placki ziemniaczane, nie wiem jak to możliwe;p
Ze spokojem możecie przygotować je na słodko, ja miałam tylko serek ze szczypiorkiem więc postawiłam na słoną wersję ;)
- 1 jajko
- 1 łyżka otrębów pszennych firmy Kupiec
- 2 łyżki razowej mąki żytniej
- 200g serka wiejskiego ze szczypiorkiem
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Serek wiejski blendujemy na jednolitą masę
- dodajemy pozostałe składniki i mieszamy
- smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni (lekko przetartej oliwą z oliwek) pod przykrywką
- gotowe placki podałam z jogurtem naturalnym i pomidorkami
SMACZNEGO ! ! ! :)
fajny pomysł na wykorzystanie wiejskiego - na wytrawnie też pycha ;D
OdpowiedzUsuńFajne te placuszki :)
OdpowiedzUsuńSzczególnie ten dentysta...:p ale o zdrowie trzeba bardzo dbać! więc popieram!
OdpowiedzUsuńA placuszki porywam i uciekam:)
Na słono? Jeszcze.nie próbowałam, dopiero niedawno wyszły mi te z serka na słodko. Czas iść dalej ;)
OdpowiedzUsuńŚwietne! Na słono może nawet bardziej by mi smakowały... :)
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić je ponownie:D
OdpowiedzUsuńLubię placuszki z serka wiejskiego, ale zawsze jadłam je na słodko :) Muszę takiej wersji spróbować!
OdpowiedzUsuńKiedyś robiłam z serkiem wiejskim i coś mi nie wyszło, ale może tym razem się uda :)
OdpowiedzUsuńzostał choć jeden dla mnie? bo podejrzewam, że to musiało być przepyszne !! :))
OdpowiedzUsuńbuziaki :*
Jesli smaczne, to wszystko ok:)
OdpowiedzUsuńlubie słone przekąski.. muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuń