Takie miałam plany!
Miało być słońce, spacer, bieganie, a może nawet opalanie! (choć w sumie nie mam gdzie;p) a tu szaro i buro ze sporadycznym deszczem! ale nie ma co narzekać ważne, że jest weekend! krótkotrwała wolność od pracy, lenistwo <3
Przepis zgapiłam z TEGO oto bloga. Jak tylko zobaczyłam sernikową owsiankę wiedziałam, że muszę ją wypróbować, nie zawiodłam się wyszła boska! Dołączam ją do grona, potraw, które będę powtarzać, do znudzenia ;)
Składniki (porcja):
- 5 łyżek płatków owsianych
- 1/2 ziarenek laski wanilii
- 1/2 szklanki mleka
- łyżka syropu z agawy
- 140g serka twarogowego
- jajko
- jako dodatek mrożona tzw. mieszanka kompotowa
Sposób przygotowania:
- Płatki, mleko oraz ziarenka laski wanilii mieszamy, a następnie wstawiamy na noc do lodówki (najlepiej zostawić laskę wanilii dla intensywności smaku)
- rano owsiankę gotujemy na małym ogniu
- ser dokładnie mieszamy z jajkiem i syropem z agawy, a następnie dodajemy do owsianki
- gotujemy mieszając, aż zgęstnieje, jajko się zetnie i będzie lekko bulgotać
- przekładamy do miski i czekamy chwilę, aż przestygnie
- na wierzch wykładamy rozmrożone owoce
SMACZNEGO ! ! ! :)
Ale mi narobiłaś ochoty :) To zdecydowanie moje smaki :D
OdpowiedzUsuńsernikowa owsianka - to już brzmi smacznie , więc wyobrażam sobie jak pysznie musi smakować :D
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńLubię wariacje na temat owsianki, ale takiej wersji jeszcze nie znałam.
OdpowiedzUsuńsuper!!! ogromnie się cieszę, że smakowało :) nie mogło być inaczej kiedy tak smacznie się ją podaje :)
OdpowiedzUsuńbardzo nietypowa! i niesamowicie intrygująca.
OdpowiedzUsuńwłaśnie jem! przepyszne :) naprawdę smakuje jak sernik :)
OdpowiedzUsuńDziś wypróbowałam przepis - powiem tyle-rewelacja.
OdpowiedzUsuńOj wypróbuję !
OdpowiedzUsuńA serek twarogowy, to chodzi Ci o ser twarogowy w kostce?:)
OdpowiedzUsuńtak, serek w kostce ;)
UsuńPyyyycha <3
OdpowiedzUsuń