tak wyglądał mój dzisiejszy obiad!
na dodatek upiekłam ciastka musli którymi pochwalę się już jutro ;)
Składniki (porcja):
filet pstrąga łososiowego
sok z połowy cytryny
*2 łyżki sera homogenizowanego lub innego śniadaniowego śmietankowego (sprawdźcie ilość tłuszczu)
*spora garść roszponki
*mieszanka prażonych ziaren Euforia Ziarenkowo
*sól, pieprz wg. smaku
Sposób przygotowania:
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- filet solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny
- na rozgrzaną teflonową patelnię wykładamy filet (skórą do dołu), smażymy pod przykryciem, żeby wypiekł nam się w środku, rumienimy z obu stron
- usmażony filet obieramy ze skóry, kruszymy na mniejsze kawałki
- na patelnię wrzucamy ponownie kawałki ryby, dodajemy makaron, serek i smażymy mieszając, aż ryba i serek oblepi makaron
- przyprawiamy wg. smaku
- przekładamy wszystko do miski, dorzucamy roszponkę, mieszamy
- przekładamy porcję na talerz, na wierzch wysypując mieszankę nasion
chillout ;)
makaronu z pstągiemjeszcze nie jadłam, bardzo ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńpożywny i pyszny!
OdpowiedzUsuńTakiego połączenia jeszcze nie próbowałam. Na talerzu prezentuje się doskonale:)
OdpowiedzUsuń